Tema: #salzburg

10 zanemarenih mjesta za odličan provod u Europi ovoga ljeta

12.7.2017
Sofija

Mnogi ne doživljavaju Ljubljanu impresivnim gradom, ali ako prošećete njenim centrom, obratite pozornost na arhitekturu i živost u ljetno vrijeme, shvatit ćete kako Ljubljana ne može biti loš odabir.

Zašto bi čarobni Salzburg trebao biti vaša sljedeća destinacija za odmor?

5.9.2016
Salzburg - 4

Nedaleko Mozartove kuće nalazi se biblioteka Mozartiana, koja sadrži preko 35 tisuća naslova i u kojoj se nalazi najveća zbirka djela posvećenih Mozartu u cijelom svijetu. Ovdje možete vidjeti neke od originalnih partitura koje je skladatelj napisao za svojega života...

Ostalo su kopije! Jedino mjesto na kojem se mogu kušati prave Mozart kugle

26.1.2016
img placeholder

Na današnji dan prije 260. godina u Salzburgu se rodio skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart čija je glazba i slava pretvorila taj austrijski gradić u jedno od najposjećenijih turističkih mjesta ove srednjeeuropske zemlje.

Grad koji je ostao u vremenu: Najšarmantnije mjesto u 'susjedstvu'

11.11.2015
img placeholder

Salzburg je grad koji godišnje organizira preko 400 kulturnih događaja, tako da svoj posjet probajte isplanirate prema nekom od njih...

Idealan city break - Salzburg

3.10.2013
img placeholder

Do Salzburga iz Hrvatske nije daleko, što ga čini idealnom destinacijom za vikend. Prekrasna arhitektura i jedan mega poznati stanovnik ovog grada sigurno će vas natjerati da se spakujete i krenete na put.