Na groblju u Catarmanu na Filipinima nema cvijeća, upaljenih svijeća niti nadgrobnih spomenika. Da se ovdje nekad nalazilo groblje svjedoči tek monumentalni križ koji izviruje iz mora i podsjeća na sve živote izgubljena na ovom prostoru.

Kada je 1871. godine erumpirao Mt. Vulcan potopio je veći dio otočne provincije Camiguin, uključujući i lokalno groblje. Da mjesto stradanja ne bi ostalo zaboravljeno, u 20. stoljeću izgrađen je monumentalni križ na stvrdnutoj lavi s manjom bazom do koje možete doći čamcem.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Groblje bicikala: Milijuni koje nitko ne želi bez obzira na to što su u voznom stanju

Potopljeno groblje je danas najveća turistička atrakcija Camiguina. Putnici s Filipina dolaze ovdje kako bi istražili njegove prirodne ljepote i pokoju tajnu.



Ne samo da čamcem dolaze do križa kako bi snimili fotografiju za pamćenje – po mogućnosti tijekom zalaska sunca kada je prizor veličanstven, već se prepuštaju i ronilačkim turama kako bi izbliza vidjeli potopljene grobnice prekrivene koraljima.

Cijene su iznimno pristupačne – za ronilačku turu i posjet potopljenom groblju treba izdvojiti tek oko dvadesetak kuna, a uz obalu susrest ćete i brojne prodavače suvenira i ugostitelje koji su spremni ispuniti svaku vašu želju.

Slika nije dostupna Putovanja Gasi Internet: Rusko groblje mafijaša, spomenik trenirkama i zlatnim lancima devedesetih

Kada se zasitite plivanja i ronjenja, istražite prekrasnu prirodu u okolici, uključujući i dva još uvijek aktivna vulkana – Vulcan i Hibok-Hibok.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju