linker-img
3/11

Burek je jelo koje su to jelo spravljali Turci u svojoj pradomovini u srednjoj Aziji Foto: Getty Images

Ovaj je namaz toliko ukusan da bismo ga mogli jesti uz gotovo sve Foto: Getty Images

Specifična arhitektura manastira u Ohridu s kojeg pogled puca na čisto plavetnilo Foto: Getty Images

Tradicionalne kuće u pitoresknom Ohridu Foto: Getty Images

Okusi ajvara za nijansu se razlikuju u svakoj balkanskoj zemlji koja se kune u vlastitu recepturu Foto: Getty Images

Ajvar je takozvani balkanski kavijar, ukusni namaz od crvenih i ljutih paprika Foto: Getty Images

U Turskoj i danas vlada najveća raznolikost u pripremi bureka u pogledu nadjeva i oblika: mali smotuljci nazivaju sigara böreği Foto: Getty Images

U Bosni i Hercegovini burek je naziv za jelo od vučenog tijesta punjenog mesom Foto: Getty Images

Receptura za emulziju od koje se rade ove veličanstvene ogrlice dobro je čuvana tajna koju ne smiju saznati žene Foto: Getty Images

Priprema ajvara rezervirana je samo za najstrpljivije koji će kasnije uživati u zimnici punoj okusa i mirisa Foto: Getty Images

Ohrid je šarmantni gradić Sjeverne Makedonije u kojeg se lako zaljubiti na prvu Foto: Getty Images

close