Burek je jelo koje su to jelo spravljali Turci u svojoj pradomovini u srednjoj Aziji
Foto:
Getty Images
Ovaj je namaz toliko ukusan da bismo ga mogli jesti uz gotovo sve
Foto:
Getty Images
Specifična arhitektura manastira u Ohridu s kojeg pogled puca na čisto plavetnilo
Foto:
Getty Images
Tradicionalne kuće u pitoresknom Ohridu
Foto:
Getty Images
Okusi ajvara za nijansu se razlikuju u svakoj balkanskoj zemlji koja se kune u vlastitu recepturu
Foto:
Getty Images
Ajvar je takozvani balkanski kavijar, ukusni namaz od crvenih i ljutih paprika
Foto:
Getty Images
U Turskoj i danas vlada najveća raznolikost u pripremi bureka u pogledu nadjeva i oblika: mali smotuljci nazivaju sigara böreği
Foto:
Getty Images
U Bosni i Hercegovini burek je naziv za jelo od vučenog tijesta punjenog mesom
Foto:
Getty Images
Receptura za emulziju od koje se rade ove veličanstvene ogrlice dobro je čuvana tajna koju ne smiju saznati žene
Foto:
Getty Images
Priprema ajvara rezervirana je samo za najstrpljivije koji će kasnije uživati u zimnici punoj okusa i mirisa
Foto:
Getty Images
Ohrid je šarmantni gradić Sjeverne Makedonije u kojeg se lako zaljubiti na prvu
Foto:
Getty Images