U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Trgana svinjetina, ili pulled pork jedno je od jela kojima popularnost ne pada. Razlog? Meso puno okusa koje praktički nije potrebno žvakati. Pripremite sastojke i bacite se na posao, a za "isječke" pripreme bacite oko na našu galeriju. 

Sastojci za trganu svinjetinu na tostu:

300 g celera
luk
500 g svinjske lopatice
1 žličica mljevenog kima
4 češnja češnjaka
250 ml svijetlog piva
200 g kečapa
80 g meda
čili papričica
8 kriški kruha
100 g majoneze
crveni luk
rikola
sol, papar
ulje za prženje 

Priprema: 

1. Celer i luk ogulite, narežite na manje komade i stavite u posudu za pečenje. Svinjsku lopaticu narežite na veće komade, dodajte povrću i začinite solju, paprom i kimom.

2. Dodajte cijele režnjeve češnjaka, sve prelijte pivom i pecite na 190 °C oko 30 minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170 °C, poklopite i pecite još dva sata. Za vrijeme pečenja meso podlijevajte vodom.

3. Gotovo, omekšano meso i celer izvadite iz posude za pečenje i premjestite u zdjelu. Tekućinu od pečenja procijedite u lonac, zagrijte i postepeno reducirajte na jednu trećinu.

4. Pomiješajte kečap s medom i nasjeckanom čili papričicom. Ulijte umak u tekućinu od pečenja i pustite da zakuha.

5. Ohlađeno meso prebacite na dasku za rezanje i vilicom ga natrgajte na male komade. Stavite u zdjelu, dodajte umak, malo pečenog celera i dobro promiješajte.

6. Kriške kruha ispecite na ulju i pustite da se ocijede na papirnatoj salveti. Tost premažite majonezom, po vrhu rasporedite meso i poslužite ukrašeno crvenim lukom i rikolom.