Ovaj vikend (petak i subota, 21. i 22. srpnja) svi ljubitelji zanatskog piva ne smiju propustiti sada već tradicionalni, treći Opatovina Beer Fest. Nakon dvaju iznimno uspješnih Potepuhovih pivskih festivala u 2015., te prošlogodišnjeg izdanja u koji se uključila i cijela pivska ulica Opatovina, sada već naširoko (pre)poznata po drugačijoj, craft pivskoj karti – ove nas godine očekuje preko 30 vrhunskih zanatskih pivara iz Hrvatske i čitavog svijeta, te preko 100 vrsta vrhunskih
zanatskih piva.

I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha ispred kultnog zagrebačkog lokala Potepuh, koji je u međuvremenu postao punokrvni irski Harat's pub, te duž cijele ulice Opatovina ispred lokala Carpe diem, Ro& Do, Craft Room, Kvazar i Tolkien's house, svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći zanatski pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Pivionica, Medvedgrad, LAB Split, Crafter's, Prvo Viško Pivo, Lepi Dečki iz Međimurja, zagrebački brew-pub Mlinarica, Međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, Visibaba...U slavonskom kutku moći će se probati piva pivovara Bošnjak (Nova Gradiška), Slawoner (Požega), Becker's (Osijek) i Hepburn (Županja). Također, očekuju se brojna piva doista ekskluzivnih pivovara iz inozemstva – Bevog i NextLevelBrewing iz Austrije, Northern Monk, Fivepoints, Magicrock, Brickbrewing, Tinyrebel, Villages i Gipsyhill iz Ujedinjenog Kraljevstva, Galwaybay iz Irske, Mikkeller, BeerHere, Dry&Bitter i Amager iz Danske, Omnipollo iz Švedske, Sawdust iz Kanade te EvilTwin i Westbrook iz SAD-a.

Svi lokali na Opatovini, Carpe diem, Ro& Do, Craftroom, Kvazar i Tolkien's house, za posjetitelje spremaju doista jedinstven doživljaj –cijela ulica rezervirana je samo za bogatu ponudu najboljeg piva! Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kao i svirke uživo i nastupi DJ-a.

Opatovina Beer Fest, koji je sa svojim dosadašnjim izdanjima i izazvanim ogromnim interesom Zagrepčana na mnogo načina sudjelovao u pokretanju trenda širenja Craft pivskog pokreta u Hrvatskoj, ove će se godine tako definitivno potvrditi kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude  Zagreba. Sama Opatovina u međuvremenu već je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija – "pivska ulica", odnosno "Beer Street" kakvom se diče npr. Dublin, London, München, Prag i druge europske i svjetske metropole.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju