Ovaj recept je za prave ovisnike o slatkom koji bi vrlo rado jeli zdravije, ali kad je u pitanju čokolada, jednostavno si ne mogu pomoći. Ovako možete i dalje uživati bez imalo brige kako će to utjecati na vaše kilograme ili zdravlje.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Karlobag - 7 Susret Velebita i valova Gdje Lika ljubi more: Gradić koji vole bajkeri, planinari i obožavatelji pustih plaža

Sastojci za 12 pralina:

120 ml otopljenog kokosovog ulja
100 g kakaa
Meda po želji
Banana ili drugo voće po želji (naranča, avokado)

Priprema:

Kao kalup preporučujemo da koristite papirnate kalupe veličine Raffaello kuglica, ali možete iskoristiti bilo što ovisno o tome kako želite da praline na kraju izgledaju.

Pomiješajte sve sastojke da dobijete homogenu smjesu. Izlijete malo na dno kalupa, da prekrijete dno. Stavite u zamrzivač na 10-ak minuta. Za to vrijeme izgnječite bananu ili drugo voće. Izvadite kalupe iz zamrzivača i dodajte voće te prelijte ostatak kalupa s "čokoladom". Vratite u zamrzivač na 10-ak minuta.

Napomena: Ove praline tope se na sobnoj temperaturi, ali teško da će i "preživjeti" dugo kada ih probate. Naravno, recept može proći i bez voća, samo ćete od ove količine napuniti manji broj kalupa.

> Ako imate još želje za slatkim ovdje potražite još inapiracije u našem Tjednu čokolade.