Ovaj recept je za prave ovisnike o slatkom koji bi vrlo rado jeli zdravije, ali kad je u pitanju čokolada, jednostavno si ne mogu pomoći. Ovako možete i dalje uživati bez imalo brige kako će to utjecati na vaše kilograme ili zdravlje.

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Pašta fažol Sa sastojcima iz špajze Pašta fažol: Recept za legendarno talijansko jelo koje se radi "ni od čega" Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci za 12 pralina:

120 ml otopljenog kokosovog ulja
100 g kakaa
Meda po želji
Banana ili drugo voće po želji (naranča, avokado)

Priprema:

Kao kalup preporučujemo da koristite papirnate kalupe veličine Raffaello kuglica, ali možete iskoristiti bilo što ovisno o tome kako želite da praline na kraju izgledaju.

Pomiješajte sve sastojke da dobijete homogenu smjesu. Izlijete malo na dno kalupa, da prekrijete dno. Stavite u zamrzivač na 10-ak minuta. Za to vrijeme izgnječite bananu ili drugo voće. Izvadite kalupe iz zamrzivača i dodajte voće te prelijte ostatak kalupa s "čokoladom". Vratite u zamrzivač na 10-ak minuta.

Napomena: Ove praline tope se na sobnoj temperaturi, ali teško da će i "preživjeti" dugo kada ih probate. Naravno, recept može proći i bez voća, samo ćete od ove količine napuniti manji broj kalupa.

> Ako imate još želje za slatkim ovdje potražite još inapiracije u našem Tjednu čokolade.