Ovaj recept je za prave ovisnike o slatkom koji bi vrlo rado jeli zdravije, ali kad je u pitanju čokolada, jednostavno si ne mogu pomoći. Ovako možete i dalje uživati bez imalo brige kako će to utjecati na vaše kilograme ili zdravlje.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Sastojci za 12 pralina:

120 ml otopljenog kokosovog ulja
100 g kakaa
Meda po želji
Banana ili drugo voće po želji (naranča, avokado)

Priprema:

Kao kalup preporučujemo da koristite papirnate kalupe veličine Raffaello kuglica, ali možete iskoristiti bilo što ovisno o tome kako želite da praline na kraju izgledaju.

Pomiješajte sve sastojke da dobijete homogenu smjesu. Izlijete malo na dno kalupa, da prekrijete dno. Stavite u zamrzivač na 10-ak minuta. Za to vrijeme izgnječite bananu ili drugo voće. Izvadite kalupe iz zamrzivača i dodajte voće te prelijte ostatak kalupa s "čokoladom". Vratite u zamrzivač na 10-ak minuta.

Napomena: Ove praline tope se na sobnoj temperaturi, ali teško da će i "preživjeti" dugo kada ih probate. Naravno, recept može proći i bez voća, samo ćete od ove količine napuniti manji broj kalupa.

> Ako imate još želje za slatkim ovdje potražite još inapiracije u našem Tjednu čokolade.