Teško da ima netko među čitateljima ovog članka, a da barem jednom nije zaigrao nekoć popularnu igru Monopoly. Kupiti nekretninu, otići u zatvor, graditi kuće i hotele te na kraju poraziti druge igrače i zavladati pločom bio je cilj igre. Danas, u Hong Kongu možete gledati Monopoly u „stvarnoj veličini“, tj. na čas i vi možete postati figurica pa završiti u zatvoru ili obići željeznički kolodvor!

Prva svjetska atrakcija za sve fanove ove igre, otvorena je nedavno u Hong Kongu. „Monopoly Dreams" smjestio se u centru Peak Galleria u Hong Kongu, a radi se o atrakciji koja se prostire na 20 tisuća četvornih metara inspiriranih ovom sjajnom i svima dragom društvenom igrom.

Monopoly - 3 Monopoly - 3

Za početak, čim uđete u svijet Monopolyja, čeka vas vožnja liftom. On će vas odvesti do jedne prostorije, koja izgleda kao tajna soba gospodina Monopolyja. Ona je ispunjena raznim stvarima, mogli bismo je nazvati zapravo kolekcionarskom, a ovdje je i replika starog automobila koji u igri možete uzeti kao jednu od figura.

Nakon istraživanja sobe posjetitelji odlaze u Monopoly grad, u kojem je napravljeno nekoliko interaktivnih područja inspiriranih poljima ploče. Tako možete "otići" u zatvor, koji je napravljen s lažnim toaletom, krevetom i okovima, pa je mjesto na kojem posjetitelji rado poziraju, a tu je i željeznička stanica u kojoj se nalazi 4D kino.

Monopoly - 2 Monopoly - 2

Jasno, svi zaljubljenici u igru sjetiti će se "elektre i vodovoda". Ovdje možete vidjeti radove na potonjem te zaigrati igru održavanja vodovodnog sustava. Naravno, tu su i polja iznenađenja gdje vas očekuju još razne stvari, a obilazak završava u suvenirnici gdje je moguće kupiti razna izdanja ove igre, pa možda doma ponesete Star Wars ili Game of Thrones Monopoly.

Monopoly Dreams otvoren je svaki dan od 10 do 19 sati, a ulaznice stoje oko 200 kuna. S obzirom na to da se projekt pokazao dobrim i uspješnim, u planu je otvaranje još jednog Monopoly svijeta u Melbourneu iduće godine.

5 europskih mjesta na kojima u studenom možete šetati u japankama 5 europskih otoka idealnih za zimu - 3 5 europskih otoka idealnih za zimu - 5 5 europskih otoka idealnih za zimu - 2 +4 5 europskih otoka idealnih za zimu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju