Megapopularna društvena igra Monopoly stigla je u novoj verziji, koju će zagriženi obožavatelji platiti čak 365 eura. Oni koji si priušte ovu ručno rađenu igru (i pritom ne bankrotiraju) moći će je prenositi s koljena na koljeno.

Naime, elegantna i izdržljiva nova varijanta igre pomno je izrađena od nekoliko vrsta kvalitetnog drva, a ima i ladice kako bi novčanice u igri ostale uredne. Ručno izrađeni komplet uključuje posebne metalne pijune, drvene kuće i hotele. U svakom slučaju, novi Monopoly ima starinski šarm, a hoće li ga kupci doista kupovati s namjerom da se igra zadrži u njihovoj obitelji, tek ćemo vidjeti.

Tvorac igre Amerikanac Charles Darrow ideju za Monopoly dobio je početkom 20. stoljeća, inspiriran igrom The Landlord’s, koju je osmislila spisateljica, buntovnica i novinarka Elizabeth Magie kao oblik političkog aktivizma te za nju dobila pišljivih petsto dolara.

Monopoly Monopoly (Foto: WS Game Company/Profimedia)

S druge strane, Charles, koji je u to vrijeme bio nezaposleni prodavač, svoju je igru ponudio proizvođaču igara Parker Brothersu, koji je ideju prihvatio - i dobro platio. Od početka devedesetih godina prošlog stoljeća vlasnik igre postala je tvrtka Hasbro, a otad su objavljeni deseci različitih izdanja jedne od najpopularnijih društvenih igara na svijetu.

Fotkaj se u obrnutoj sobi punkufer.hr-a na Fuliranju i osvoji super nagrade Obrnuta soba punkufer.hr-a na Fuliranju 2023./2024. - 1 Obrnuta soba punkufer.hr-a na Fuliranju 2023./2024. - 2 Obrnuta soba punkufer.hr-a na Fuliranju 2023./2024. - 3 +2 Obrnuta soba punkufer.hr-a na Fuliranju 2023./2024. - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju