Na dojmljivu vizuru bijele zgrade asimetričnih linija nastavljaju se monumentalno zavijene crne stepenice koje s prizemlja vode na prvi kat. Originalni namještaj i rasvjeta, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od istaknutih detalja zbog kojih briig ponosno nosi epitet istinskog “muzeja sa sobama“.

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput vanjske fasade, a riječ je o posveti japanskom umjetniku Noguchiju i njegovoj čuvenoj papirnatoj izlomljenoj lampi. Okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu, a povezuje unutarnje hodnike i sobe smještene na pet katova.

Hotel raspolaže s 59 raskošnih soba, deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu. Posebnu atraktivnost pruža pogled na grad i more, s balkona na kojima se nalaze i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba koju krasi panoramski pogled kroz masivno crno staklo.

briig boutique hotel - 5 briig boutique hotel - 5 (Foto: PR)

Društveni prostor u prizemlju zamišljen je kao dnevna soba koju krasi lounge s kaminom, veliki ekran te pomno odabrani namještaj. U predvorju se nalazi i Cigar Room te bar koji vodi na prostranu otvorenu terasu. Riječ je o jednoj od najljepših terasa u Splitu, idealnoj za prvu jutarnju kavu, ali i večernje opuštanje uz ugodnu glazbu, svježi zrak, miris mediteraskog bilja te šum valova. U sklopu hotela očekuje se i vrhunski restoran.

Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness. Hotel ima i tri moderne multifunkcionalne kongresne dvorane te okruglu dvoranu za sastanke.

Kafić Chill out, Zagreb - 4 Hrana i piće 7 najboljih zagrebačkih kafića u debeloj hladovini za ispijanje kave

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju