Jezero koje se „rodilo“ nakon vulkanske erupcije prije 2000 godina, mistično jezero Mashu ili Mashu-ko navodno je najčišće na svijetu.

Ovisno o danu, vidljivost seže i do 20, 30 metara. Nalazi se na otoku Hokkaido, na sjeveru Japana, u nacionalnom parku Akan-Mashu.

Japanci vjeruju da su ga prastanovnici Ainui smatrali svetim. Taj zagonetni narod bio je izolirani geografski, lingvistički, ali i rasno – imali su gotovo europske crte lica.

Neki znanstvenici tvrde da su njihovi preci bili Samuraji. S vremenom su se asimilirali u japansko društvo paiti oni ne znaju dovoljno o svojim korijenima.

Sveto jezero okružuje gusta magla i krater od 200 metara koji se strmoglavo spušta u vodu. Japansko ministarstvo okoliša posjet jezeru je strogo zabranilo iz sigurnosnih razloga – kako zbog toga što je opasan zbog nepristupačnosti terena, tako i zbog očuvanja čistoće vode.

Na jeziku Ainua Mashu se naziva i „jezero bogova“. Neki Japanci vjeruju da na dnu živi duh žene koju dolaze zatražiti pomoć sa sigurne udaljenosti planinarskih staza i vidikovaca.

Drugačiji njemački grad u kojem bismo rado proveli svaki produženi vikend Heidelberg - 1 Heidelberg - 2 Heidelberg - 3 +2 Heidelberg - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju