Impozantna građevina s tornjem visokim 30 metara u selu Haywood u engleskoj grofoviji Južni Yorkshire nekoć je bila crkva Svih svetaca. Zgrada je izgrađena 1875. godine, a do 1990. godine okupljala je oko stotinjak lokalnih vjernika. Njezin toranj, pak, bio je vidljiv iz cijelog sela.

Vila u Hlevcima u Gorskom kotaru - 1 Putovanja Wow kuća od 220 kvadrata u Gorskom kotaru o kojoj piše i New York Times

Bračni par Grady Holmes i Arabella Rosevear-Holmes kupili su je i u potpunosti renovirali. Danas je to obiteljski dom na dva kata s tri spavaće sobe i pripadajućim kupaonicama, dnevnom sobom, kuhinjom, dva uredska prostora i velikom galerijom.

U renovaciji se nije štedjelo, pa je u bivšu viktorijansku crkvu ugrađen moderni sustav ekološkog grijanja na biomasu s čak 2 kilometara podnog grijanja. Dizajnirao ju je uvaženi arhitekt John Loughborough Pearson.

Vila kod Poreča - 1 Putovanja Ograđena zidom! Idilična kuća kod Poreča koja je zaštićena od znatiželjnih pogleda

Unatoč modernim elementima, dobar dio originalne arhitekture je zadržan – od visokih prozora preko spiralnog stepeništa do posebnog svećeničkog ulaza. Na raspolaganju je i veliko parkiralište, ali i spektakularan pogled na okolicu koje se pruža s vrha monumentalnog tornja.

Kuća se prodaje po cijeni od 600.000 britanskih funti, odnosno oko 5 milijuna kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju