Impozantna građevina s tornjem visokim 30 metara u selu Haywood u engleskoj grofoviji Južni Yorkshire nekoć je bila crkva Svih svetaca. Zgrada je izgrađena 1875. godine, a do 1990. godine okupljala je oko stotinjak lokalnih vjernika. Njezin toranj, pak, bio je vidljiv iz cijelog sela.

Slika nije dostupna Putovanja Wow kuća od 220 kvadrata u Gorskom kotaru o kojoj piše i New York Times

Bračni par Grady Holmes i Arabella Rosevear-Holmes kupili su je i u potpunosti renovirali. Danas je to obiteljski dom na dva kata s tri spavaće sobe i pripadajućim kupaonicama, dnevnom sobom, kuhinjom, dva uredska prostora i velikom galerijom.

U renovaciji se nije štedjelo, pa je u bivšu viktorijansku crkvu ugrađen moderni sustav ekološkog grijanja na biomasu s čak 2 kilometara podnog grijanja. Dizajnirao ju je uvaženi arhitekt John Loughborough Pearson.

Slika nije dostupna Putovanja Ograđena zidom! Idilična kuća kod Poreča koja je zaštićena od znatiželjnih pogleda

Unatoč modernim elementima, dobar dio originalne arhitekture je zadržan – od visokih prozora preko spiralnog stepeništa do posebnog svećeničkog ulaza. Na raspolaganju je i veliko parkiralište, ali i spektakularan pogled na okolicu koje se pruža s vrha monumentalnog tornja.

Kuća se prodaje po cijeni od 600.000 britanskih funti, odnosno oko 5 milijuna kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju