U svijetu postoji više od 200 zemalja, a stanovnici ne samo svake zemlje, već svake regije imaju svoje običaje i tradicije, kao i jednostavne svakodnevne navike koje ih razlikuju od drugih nacionalnosti. Uvijek je zanimljivo proučavati te razlike i saznati o stvarima koje mogu zbuniti stanovnike drugih zemalja. Takva iskustva često se objavljuju na Redditu, a portal Brightside okupio je neka od njih koja ovdje prenosimo…

1. Kada se u Venezueli reže rođendanski kolač, običaj je vrištati kao da režu vas. Tako da, doslovno se vrišti iz petnih žila i to nije ništa čudno, a i sama pjesma za sretan rođendan traje barem dvije minute.

2. U Meksiku, puno je gore direktno odbiti poziv na izlazak, nego reći da ćete se potruditi i zatim se ne pojaviti.

3. U Nizozemskoj kad idete na rođendan, često se događa da ne čestitate rođendan samo slavljeniku, već i svim ostalim uzvanicima koji su se tamo zatekli.

Običaji - 3 Običaji - 3 (Foto: Getty Images)

4. Francuzi imaju poseban običaje kad je riječ o ljubljenju prilikom pozdravljanja. Naime, broj poljubaca, kao i obraz u koji se prvo poljubite, ovisi o dijelu zemlje iz kojeg dolazite.

5. Na ulicama u Sudanu, doslovno na svakom koraku, nalaze se žene koje prodaju čaj. Bilo koje doba noći ili dana da je u pitanju, čaj (i ostali topli napitci) uredno se prodaju.

6. Kineske kupaonice često neće imati WC papir na raspolaganju. Razlog? Navodno se jako kradu, tako da doslovno, trebate nositi svoj papir sa sobom.

7. Iako je Australija puna strašnih životinja i insekata, mnogi Australci neke od njih su itekako prihvatili. Tako često paucima daju imena i zahvaljuju što čuvaju kuće od buba.

Neobičan otok: Znate li zašto Maltežani ne metu kuću nakon što padne mrak? Malta Malta Malta +0 Malta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju