Domovina ratnih bunkera, zemlja s najviše skloništa u Europi jest Švicarska, koja ih koristi na najrazličitije načine: kao muzeje i galerije, golema uzgajališta gljiva kojima pašu hladni i mračni uvjeti, za proizvodnju sira – ili pak jedinstvene hotele i apartmane.

Smještaj u tipičnom alpskom hotelu s pogledom na jezera i planinske vrhunce pod snijegom ima svojih čari, no tražite li krevet u jedinstvenom okruženju, zanimljiv odabir može biti odmor u vojnom bunkeru.

Smješten u planini, hotel La Claustra u planinskoj regiji Gotthard raširio se na četiri tisuće četvornih metara. Golemi hodnici okruženi kamenim zidovima, prigušena svjetla i voda iz podzemnih izvora koja kapa žele dobrodošlicu gostima koji se odluče odsjesti u jednoj od 17 soba pod zemljom kako bi osjetili komadić iskustva Drugog svjetskog rata.

La Claustra hotel - 1 La Claustra hotel - 1 (Foto: Profimedia)

La Claustra se smjestila na 2050 metara nadmorske visine, 16 km od Airola i gostima nudi saunu, restoran, besplatni Wi-Fi i vanjski bazen. Restoran u sklopu hotela poslužuje regionalne specijalitete pa se možete i bolje upoznati sa švicarskom kuhinjom. Nakon istraživanja okolice, skijanja ili planinarenja, vjerujemo da se gosti mogu fino naspavati u La Claustri jer ih neće buditi sunce, a ni buka prometnih ulica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju