Ime Pierpaola Lazzarinija dosad se povezivalo isključivo s dizajniranjem luksuznih jahti i drugih plovila. No talijanski dizajner odlučio je proširiti svoje područje djelovanja te je osmislio plutajuće hotelske sobe koje bi iz korijena mogle promijeniti lice ugostiteljskog posla.

Pearlsuite je Lazzarinijev koncept plutajuće hotelske sobe s pomičnim krovom koja nudi 22 četvorna metra zatvorenog prostora i vanjsku palubu po kojoj se možete prošetati. U unutrašnjosti se nalazi spavaća soba, kuhinja i toalet.

Pomični krov možete u potpunosti zatvoriti što vam pruža totalnu privatnost i zaštitu od eventualnih meteoroloških neprilika ili otvoriti te pretvoriti u prostor za sunčanje i uživanje na otvorenom.

Slika nije dostupna Odabrano Od Minija do Jaguara: Plovila s "karoserijom" u obliku popularnih automobila

Pearlsuite je zamišljen kao mjesto koje energiju za klimatizaciju, rasvjetu, hladnjak i rad drugih uređaja dobiva preko solarnih ploča. Ova plutajuća hotelska soba može se opremiti i električnim motorom što bi joj omogućilo kretanje brzinom od 5 čvorova.

Osnovna verzije Pearlsuita mogu se izgraditi već za 50.000 dolara ili 350.000 kuna, dok bi modernije poboljšane verzije stajale i do šest puta više.

Ovaj koncept bi mogao unaprijediti poslovanje sadašnjih i budućih odmarališta uz vodu te povećati njihov kapacitet soba u svega nekoliko tjedana bez potrebe za traženjem novog građevinskog zemljišta.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju