Jeste li čuli za CabriO? Riječ je o žičari otvorenog krova koja vozi do 1849 metara visokog vrha planine Stanserhorn u Švicarskoj, a s koje puca prekrasan pogled na kanton Nidwalden u središtu te europske zemlje.

Točnije, riječ je o žičari na dva kata – donji dio u potpunosti je zatvoren i napravljen od stakla kako bi šezdesetak putnika moglo uživati u nevjerojatnim krajolicima, a gornji kat svojevrsna je terasa za one najhrabrije koja prima oko tridesetak ljudi.

Mjesto gdje se spajaju Rhone i Arve - 1 Zanimljivosti Nestvarno mjesto u Švicarskoj na kojem se sudaraju dva "čuda prirode"

Žičara počinje voziti na stanici Kälti koja se izdiže na 711 metar, a do koje vozi starinski vlak iz sela Stans. Prva inačica tog vlaka u pogonu je od 1893. godine, a nekoć je vozila sve do vrha.

Kabriolet žičara počela je pak voziti 2012. godine kako bi se turistima ponudila dodatna dimenzija za uživanje u prirodnim švicarskim ljepotama.

Slika nije dostupna Zanimljivosti 12 puta veća od Crvenog spusta na Sljemenu! Najduža staza za sanjkanje na svijetu

Na vrhu planine nekoć je bio hotel, no on je izgorio u velikom požaru sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Danas se tu nalazi restoran s nevjerojatnim panoramskim pogledom na okolicu, no on je trenutačno zatvoren zajedno sa žičarom, a novu sezonu započinju 10. travnja 2020.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju