Six Senses Svart u Norveškoj, kada bude otvoren 2024. godine, bit će prvi energetski pozitivan hotel na Zemlji.

Točnije, riječ je o samoodrživom i ugljično neutralnom hotelu s vlastitim sustavom gospodarenja otpadom i vodama te infrastrukturom za reciklažu koji će biti smješten podno ledenjaka Svartison unutar Arktičkoga kruga.

Ovaj hotel futurističkog izgleda bit će opremljen najnovijom zelenom tehnologijom, a izdizat će se iznad fjorda Holandsfjorden uz pomoć specijalno osmišljenih stupova koji su dizajnirani da minimalno naruše utjecaj na okolno ledenjačko okruženje.

Six Senses Svart će prikupljati dovoljno sunčeve energije za napajanje svih stvari u hotelu, ali i brodića koji će prevoziti goste do ovog udaljenog odredišta. Solarna energija koristit će se i za gradnju hotela, čija je pozicija uz vodu inspirirana norveškom tradicionalnom ribarskom kolibom po imenu rorbu.

Six Senses Svart obuhvaćat će 94 soba koje će biti opremljene organskim materijalima u zemljanim bojama, a koje će se zahvaljujući tehnološkim inovacijama prilagođavati raspoloženju i zdravlju gostiju.

Wellness je važna komponenta odsjedanja u hotelima Six Senses, koji se dosada mogu naći u 17 različitih zemalja svijeta, pa niti Svart neće biti iznimka u tome. Primjerice, u sklopu hotela nalazit će se Alchemy bar, koji će nuditi lokalne tehnike iscjeljivanja.


Kada se zažele okrijepe, gosti će moći jesti u hotelskom restoranu koji će služiti isključivo svježe lokalne proizvode dobivene od lokalnih dobavljača.

 

Putujmo eko: 3 načina za održivija putovanja Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 7 +0 Gruntek - vrtovi budućnosti za najam - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju