Fantastično selo kao iz bajki niknulo je na poljoprivrednom zemljištu u Ivinghoe blizu Leighton Buzzarda u Engleskoj. Riječ je o filmskom setu za film "Wicked" u režiji Jona M. Chua koji se ovih dana počeo snimati na ovoj lokaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Film "Wicked" temeljen je na istoimenom romanu Gregoryja Maguirea iz 1995. godine i popularnom mjuziklu koji je poharao Broadwayom i West Endom početkom ovog milenija. Radnja se zbiva u zemlji Oz prije dolaska Dorothy, a prati Elphabu – djevojčicu zelene kože koja postaje Zla vještica od Zapada.

Prema prvim fotografijama vidljivo je da filmsko selo obiluje šarmantnim kućicama sa šarenim slamnatim krovovima, a može se opaziti i poznata cesta od žute cigle iz Čabnjaka iz Oza.

Većina seta montažno je proizvedena u Sky Studios Elstreeu, a stvaranje izmišljenog Munchkinlanda započelo je u studenom prošle godine. U susjednom polju postavljeni su i zeleni kupolasti krovovi takozvanog Smaragdnog grada koji je također važan za ovu filmsku priču.

Snimanje dvodijelne filmske adaptacije "Wicked" s Arianom Grade i Cynthiom Erivo u glavnim ulogama trajat će do početka kolovoza, a prvi dio filma u svjetskim kinima će se pojaviti 27. studenog 2024. godine.

Fanovi su oduševljeni prvim fotografijama i ne mogu dočekati da ovo fantastično ostvarenje vide na velikom platnu. Postigne li film očekivani uspjeh, Ivinghoe bi uskoro mogao postati i velika turistička atrakcija.

Vjerojatno ste ih puno puta vidjeli, a da ni ne znate: Filmske lokacije na kojima se snima "svaki drugi" film Filmske lokacije - 1 Filmske lokacije - 2 Filmske lokacije - 3 +1 Filmske lokacije - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju