Posljednjih tjedana naglo su opustile prometne i uvijek prepune ulice mnogih svjetskih gradova, a razlog tome je nažalost jako dobro poznat – pandemija koronavirusa. Kako trenutačno izgleda zemlja bez ljudi, najbolje znaju dronovi.

Od praznih budimpeštanskih ulica pa do brazilskih plaža, brojni svjetski gradovi izgledaju posve napušteno. Većina ljudi, zapravo svi odgovorni ljudi, povukli su se u svoje domove, kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa. Snimka je objavljena na portalu Euronews, a vi je možete vidjeti na kraju teksta.

Za početak, prikazana je prazna Budimpešta, gdje kamera kreće od Trga heroja, vodi zatim do katedrale i Ribarske tvrđave, a svima je zajedničko da nema žive duše. Nakon toga kamera prolazi centrom Vilniusa, koji sudeći prema snimkama, možemo slobodno nazvati gradom duhova.

Situacija je jednaka i u najvećem gradu Turske – Istanbulu. Gotovo prazni most s tek nekoliko automobila, a nakon njega gradski trg na kojem se tek vidi nekoliko pojedinaca u pokretu djeluju prilično zastrašujuće, a ni brazilska plaža Copacabana ne izgleda kao mjesto gdje su se sve donedavno održavale lude zabave.

Na kraju, snimljene su i ulice Lisabona u večernjem izdanju, gdje je također vidljivo kako se naputak o ostajanju kod kuće itekako poštuje jer se na avenijama rijetko može vidjeti automobil.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju