Kad planiramo putovanje, jedna od glavnih stavki jest pronaći povoljan, a kvalitetan smještaj. Hosteli su najčešće jedna od opcija, a mnogi su u zabludi da će ih hostel teško oduševiti. Ipak, u današnje vrijeme nailazimo na sve više hostela koji su kvalitetno i moderno opremljeni, a mnogi vlasnici su se prepustili kreativi kako bi vaš boravak u njihovom hostelu bio što zanimljiviji i kako biste ga što dulje pamtili. Jedan takav našao se u centru Budimpešte i on je nadmašio kreativnost mnogih. Riječ je o Lavender Cirucusu – hostelu nacrtanom rukom.

Povijesna zgrada u centru Budimpešte

Calvinov trg ili Kalvin Ter, gdje se hostel smjestio, jedan je od najvećih i najvažnijih budimpeštanskih trgova i upravo tamo se, u jednoj od očuvanih povijesnih zgrada smjestio najkreativniji hostel u gradu. Na tom će vam mjestu biti dobro polazište za istraživanje grada.

Unikatnost po mnogočemu

Lavender Circus neobičan je iz više razloga, a jedan od njih je taj da su specijalizirani za privatnost. Sve sobe u ponudi sadrže bračni krevet, pa vas neće ometati ostali gosti. Osim toga, svaka soba uređena je ručnim crtežima i tako popunjava prostor: prozori, slike na zidu, noćne lampice, knjige, drvene grede… Sve to dodatak je dovoljno opremljenom prostoru i kvalitetom crteža zbunjuje u procjeni toga što je stvarno, a što ne. Kako to izgleda pogledajte u našoj fotogaleriji ili na službenim stranicama hostela.

Zadovoljni gosti „uzvraćaju udarac“

Ovaj hostel svojim umjetničkom atmosferom privlači umjetnike, ali i ostale putnike koji svoj put u nekoj destinaciji žele učiniti što ugodnijim. Zadovoljstvo posjetitelja može se, osim na raznim stranicama poput Booking.com, vidjeti i na zidovima popunjenima porukama koje su inspirirali crteži i kompletna usluga hostela. Neki su čak ponešto i nacrtali zauzvrat.

U blizini posjetite

U blizini hostela nalazi se mađarski Nacionalni muzej, a svakako vrijedi i posjetiti prekrasnu gradsku knjižnicu Ervin Szabo. Nije daleko i glavna gradska tržnica koja je jedna od najpoznatijih budimpeštanskih simbola. Ona je svaki dan otvorena od 6 do 6 i mjesto je na kojem možete uvelike upoznati mađarsku kulturu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju