Između pravljenja životinja od balona, tečaja pletenja, kaligrafije i učenja kućnih ljubimaca raznim trikovima, internet nudi pregršt zabavnih i zanimljivih vještina. Kliknite na jedan od linkova i upogonite kotačiće novim aktivnostima jer lako možete naučiti:  


1. Zviždati kao profić

Ako ste oduvijek htjeli naučiti zviždati, a nikada niste imali vremena, to možete naučiti pomoću YouTubea. Trebat će vam nešto prakse, susjedi neće biti oduševljeni, ali zviždanje, osim što je zabavno, ponekad može biti i korisno – bilo da morate nekoga dozvati ili upozoriti na nešto.

2. Očistiti odvod

Kako su i vašim vodoinstalaterima savjetovali da ostanu kod kuće možda je konačno došlo vrijeme da i sami naučite napraviti sitne popravke i olakšate si žvot. To se, naravno, ne odnosi na one koji kućne čarolije te vrste imaju u malom prstu, ali ostalima bi dobro došlo da sami očiste odvod mješavinom octa, sode bikarbone i vruće vode.

3. Brzo čitati

Iako vam se možda trenutno nikamo ne žuri, vratit će se vremena kada u pretrpanom rasporedu nećemo tako lako pronalaziti vrijeme za čitanje. Stoga, želite li naučiti metodu brzog čitanja, možete baciti oko na YouTube kanal stručnjaka za pamćenje Rona Whitea.

4. Zapaliti vatru u prirodi

Sanjate o vremenima kada ćete bezbrižno istraživati bespuća vijugavih planinskih putova i šuma? Volite li boraviti u prirodi, korisno je naučiti vještinu paljenja vatre na siguran i učinkovit način. Ako nemate vrt ili mjesto gdje to možete učiniti sigurni od nezgoda, zasad ostanite samo na teoriji.

5. Napraviti zvijezdu

Ako ste markirali tjelesni ili nikada niste uspjeli napraviti zvijezdu, a kod kuće imate dovoljno mjesta da ne porušite sve figurice s polica, sada imate priliku. U vježbanju mogu sudjelovati svi osim kućnih ljubimaca koje ćete teško nagovoriti. Prije nego što se odvažite na put (od trnja) do zvijezda, napravite sve što treba kako se ne biste ozlijedili.

6. Zavezati kravatu

Na jednom od YouTube kanala naučite i kako zavezati kravatu u 10 sekundi. Nakon što to savladate, možete se lijepo urediti za svečani ručak u kuhinji ili blagovaonici.

 7. Naučiti strane jezike

Učenje stranih jezika otvara mnoga vrata, a prvi je korak naučiti pozdraviti kako treba. U dvije minute čut ćete gdje se umjesto 'zdravo' ili 'bok' kaže 'ahoj', 'namaste' ili 'konnichiwa', a ako ponešto od toga zapamtite, zasigurno ćete jednom negdje izazvati divljenje. Kliknite ovdje.

8. Ukloniti mrlje od vina

Umjesto u kafiću, vinom možemo nazdravljati kod kuće, a ako se pri tome dogodi nezgoda i završimo s crvenom mrljom na kakvoj tkanini kao uspomenom na uživanje, nažalost, još uvijek nećemo moći otići na kemijsko čišćenje. Umjesto toga, poslužit će trik sa solju i octom.

9. Kako pospremiti krevet (kao u najboljem hotelu)

Da, YouTube odgovara na pitanje kako imati spavaću sobu kao iz kataloga ili hotelske sobe s 5 zvjezdica. Doznati možete i kako imati plahte glatke poput zaleđenog jezera – trik nije u peglanju.

10. Napraviti najbrži avion

Obiteljska igra u doba izolacije može biti i bacanje papirnatih aviona. Prilikom slaganja važno je imati pokoji trik u rukavu, ili među prstima, a naučiti ih možete na internetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju