Nuklearni reaktor u ovom njemačkom gradu izgrađen je još 1980. godine, ali u njemu se nikada nije nalazio nikakav nuklearni materijal. Dakle, nešto kao onaj glomazni promašaj pored Obrovca na staroj cesti preko Velebita...

Reaktor je 1991. godine kupio jedan biznismen koji ga je pretvorio u hotel i kompleks za sastanke i opuštanje. Zabavni park otvoren je nešto kasnije - 2001. godine, ali s vremenom samo dobiva na popularnosti.


Danas je ponuda zabavnog parka jako šarolika - šest hotela, sedam barova, restorani i dvorana za kuglanje... Djeca mogu uživati u brojnim vrtuljcima i igralištu koje se nalazi unutar reaktora, a odrasli se mogu okušati u slobodnom penjanju po vanjskim zidovima.

Svoj smještaj u Kalkaru, u blizini nizozemske granice, možete svakodnevno rezervirati u jednom od hotela, koji svi imaju četiri ili više zvjezdica. No, ako vam zabava u parku nije dovoljna, uvijek se možete uputiti u obližnje selo koje je isto tako bogato raznim zabavnim sadržajima.

Živimo u nuklearno doba, pa zašto onda ne otići na nuklearni tulum u nuklearku! Fotografije zabavnog parka i više detalja možete saznati na ovom linku. Onda možda odete i u slovenske - atomske toplice! Na kraju, što reći, osim - svaka čast na poduzetništvu i ideji.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju