Reece Scobie, nekadašnji zaposlenik Cambridge Business Travel putničke agencije uspio se je šest mjeseci spajati na tvrtkin sistem unatoč tome što više nije radio za njih.
Devetnaestogodišnjak rezervirao je letove bussiness klasom za mnoge destinacije kao što su Dubai, Singapore, Auckland, Los Angeles, Vancouver i sve to uključujući i smještaj u top hotelima. Naravno, sve na račun tvrtke.

Aranžmane je rezervirao pod vlastitim imenom s lozinkom koju je koristio dok je bio zaposlenik tvrtke, a koju mu nisu povukli iz još ne utvrđenih razloga. Scobie je isto tako mogao koristiti podatke još jedne osobe koja je radila za istu agenciju, te je tim podacima rezervirao letove i smještaj za prijatelje.

Prevarantska aktivnost mladića ostala je skrivena cijelih šest mjeseci sve dok u agenciji nisu shvatili što se događa. U tom trenutku on je bio u Los Angelesu. Prilikom pokušaja ukrcavanja na povratni let rečeno mu je da mu je karta otkazana, a Scobi je morao posuditi novac kako bi mogao stići kući. Kada se vratio kući biva uhićen a sud je naredi da mora predati putovnicu. Kada je organizirano ponovno saslušanje uspio je uvjeriti sud da mu vrati putovnicu zbog toga što se zaposlio u drugoj putničkoj agenciji pa mu treba za obavljanje posla.

Scobie je proglašen krivim i osuđen na dvije godine zatvorske kazne, te je morao platiti troškove suda i vratiti agenciji iznos koji je potrošio.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju