Ovih dana bi trebali doći konačni i službeni podaci o upotrebi podzemne željeznice i vlakova u Londonu, a čini se kako je jedna postaja uspjela zabilježiti brojku od nevjerojatnih 200 milijuna putnika!

Naime, londonska stanica podzemne željeznice, a ujedno i stanica za vlakove Waterloo, vjerojatno je postala prva stanica u Europi koja je probila brojku od 200 milijuna putnika. Od toga otprilike polovica otpada na korisnike metroa, a druga polovica na korisnike željeznice. No, ne voze se samo u Londonu metroom, jer je i pariški terminal Gare du Nord po istraživanjima druga najprometnija postaja Europe, s ukupno 180 milijuna putnika.



Gledajući druge stanice, vraćamo se ponovo u London, gdje je treće mjesto zauzela Victoria (175 milijuna), a četvrto King's Cross/St. Pancras (170 milijuna). U usporedbi sa zračnim lukama, te brojke su ogromne, s obzirom da je ove godine najviše putnika, njih 75 milijuna ugostio, ponovo londonski, Heathrow.
Od ostalih europskih gradova, prometno je bilo u Hamburgu, Zurichu, Rimu, a na njihovim se terminalima također vozilo više od 150 milijuna putnika.

Ipak, sve ove brojke podzemnih željeznica smiješne su u usporedbi s onim japanskim. Naime, prošle je godine terminal Shinjuku u Tokiju zabilježio broj od nevjerojatnih 1,3 milijarde putnika!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju