Tko ima dubok džep uskoro će spoznati riječ "luksuz" i u željezničkom prijevozu, jer vlak koji će uskoro voziti Japanom nudi luksuz i samo luksuz...

Vlak Shiki – Shima naći će se na tračnicama u svibnju i sretnicima koji se u njega ukrcaju pružiti nezamislivu udobnost i raskoš. Naime, u vlaku se nalaze apartmani kojima dominiraju ogromni kreveti, a i cijela unutrašnjost prilično je raskošna te je vidljivo kako se novac nije štedio.

S obzirom na činjenicu kako je vlak dizajnirao Ken Kiyoyuki Okuyama, količina luksuza ne treba nikog ni čuditi. Naime, riječ je o čovjeku koji stoji iza dizajna nekih skupocjenih automobila, poput Porschea, Ferrarija i Maseratija. No, ovog puta odlučio se napraviti nešto mnogo veće od automobila, pa je odabir pao na vlak.

Kako ovdje neće putovati bilo tko, jasno govori i broj putnika koje vlak odjednom može primiti. Naime, istodobno se ovim čudom na tračnicama mogu voziti tek 34 osobe. Oni će uživati u vrhunskoj hrani baziranoj na sezonskim namirnicama (zar ste sumnjali u postojanje restorana), ali i u itekako sređenim apartmanima.

Jasno, kad vam dosadi izležavanje, zaputite se u bar gdje vas čeka stol s vašim imenom te se opustite uz koju čašu vina. Nakon što vam vino otvori apetit, tu je već spomenuti restoran, koji uz brojne specijalitete japanske, nudi i jela francuske kuhinje, pa sigurno nećete ostati gladni.

Ipak, vožnja ovim vlakom većini nas ostat će nedosanjani san. Razlog? Cijena za dva dana vožnje ovim čudom stoji 2500 eura. Tako da jedno lijepo vikend putovanje za dvoje ovdje stoji 40 tisuća kuna, pa će se vlakom, očito, voziti samo oni najbogatiji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju