Posjetitelji njujorškog Times Squarea odnedavno mogu uroniti u podmorski svijet i zaplivati s dupinima, a da pritom ostanu sasvim suhi, pišu američki mediji.

National Geographic Encounter iskoristio inovativnu tehnologiju i otvorio izložbu pod nazivom Encounter Ocean Odyssey. Uz pomoć velikih ekrana posjetiteljima je omogućeno da urone u virtualnu izložbu podmorskoga svijeta i zaplivaju s dupinima, grbavim kitovima i divovskim lignjama.

National Geographic Encounter National Geographic Encounter (Foto: Facebook: @NatGeoENCOUNTER)

Uz pomoć digitalne tehnologije, 3D slika i posebnih efekata, izložba zainteresirane vodi na podvodno putovanje od Južnoga Pacifika do zapadne obale Sjeverne Amerike. Smještena je u podzemnim prostorijama koje se protežu na više od 5500 četvornih metara.

> Atrakcija koja nije za svakoga: Tilt će vam život preokrenuti naglavačke!

Aktivisti za borbu za prava životinja već dugo se zalažu za to da se zoološki vrtovi i akvariji sa živim životinjama zamijene virtualnim izložbama poput ove.
Njujorška izložba koja se otvorila u studenome posjetiteljima nudi i interaktivne elemente, pa tako jednostavnim pokretom ruke mogu postići da koralji zasvjetlucaju ili potaknuti morske lavove da izvedu nekoliko trikova. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju