Teško je doći u neki slavni grad ili državu, a ne vidjeti najveće znamenitosti. No, prema mišljenju žitelja tih gradova, neke su stvari i više nego precijenjene, pa ne bi bilo loše da ih zaobiđete u širokom luku i ne gubite vrijeme u gužvi kako biste ih vidjeli i posjetili...

Verona, Julijin balkon

Nema onog tko nije čuo za priču o dvoje najpoznatijih ljubavnika. Shakespeare ih je smjestio u Veronu, a vlasti su u jednom trenutku jednostavno odabrale jedan balkon i proglasile ga Julijinim. Naravno, otad se u dvorištu skupljaju ljudi, slikaju s Julijinim kipom i gužva je nepodnošljiva. Ako pitate Talijane, sve to nema nikakve logike, s obzirom na to da se radi o – najobičnijem balkonu.

Bali, plaža Kuta

Svi obožavaju ovu pješčanu plažu, a realnost je takva da je ona prenapučena, prljava i prepuna pijanih ljudi. Zapravo, jedino je dobra za kasna partijanja, ništa drugo, a ako ste u potrazi za ljepšim plažama, krenite na sjever.

Cardiff, dvorac Cardiff

Umjesto ovog dvorca domaćini preporučuju odlazak u dvorac Arcade, kao i velški nacionalni muzej, koji je doduše izvan grada, ali busom možete brzo doći do njega.

Barcelona, Las Ramblas

Možda zvuči kao hereza, ali kako kaže dosta lokalaca, uopće nije loša ideja zaobići najpoznatiju ulicu Katalonije. Nekad je ulica vrvjela umjetnicima i lijepim dućanima, a danas je prepuna džepara, loših restorana, a bome je i prilično – kaotično. U Gaudijevu gradu ima mnogo drugih mjesta na kojima ćete se osjećati bolje, pa posjetite radije njih.

Pariz, Champs Elysees

Kako kažu Parižani, njihova opjevana i slavna avenija nije više što je nekad bila. Prepuna je luksuznih dućana za koji 99,9 posto ljudi nema novca, a tu su naravno još i objekti koji postoje ama baš svugdje – poput McDonald'sa. Također, sjednete li u neki kafić, budite spremni platiti Coca Colu 10 eura. Znamo da je to Pariz, no je li vam takav trošak zbilja potreban?

Dubai, Burj Khalifa

Ogroman je i fascinantan, u to nema sumnje. No kad se popnete na vidikovac, nije da ćete baš vidjeti mnogo zanimljivih stvari. Vjerojatno ćete već za dvije minute sići dolje, jer će vam biti dosta gužve, ali i – pogleda.

Philadelphia, Zvono slobode

Grad u kojem je 1776. potpisana Deklaracija nezavisnosti diči se svojim Zvonom slobode. No njega nema smisla gledati. Najprije ćete u redu provesti barem dva sata kako biste došli do replike zvona i pogledali ga tek nekoliko minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju