Drugu godinu zaredom Finska je proglašena najsretnijom zemljom na svijetu. Finci kažu da se tajna njihove sreće očituje u suživotu s prirodom. Naime, dok drugi odlaze na psihoterapije kako bi rješili svoje probleme i opustili se, Finci, primjerice, obuku par gumenih čizama i krenu u šumu. Ili sjednu u brod kako bi oplovili svoj nevjerojatni arhipelag na jugozapadu države.

Ljetnikovci sa saunama i kupeljima u Finskoj Zanimljivosti Proglašene najsretnije zemlje na svijetu, Hrvatska nisko na ljestvici

Upravo zato Turistička zajednica Finske osmislila je zanimljiv projekt po imenu Rent a Finn (Unajmi Finca), koji omogućava strancima da uz lokalnog vodiča otkriju tajnu finske sreće u prekrasnoj prirodi ove divne zemlje.

Deset Finaca – od “običnih” ljudi iz različitih gospodarskih sektora do gradonačelnika Rovaniemija – ponudilo se glumiti vodiče i upoznati dobitnike projekta sa svojim rodnim mjestom. U sklopu projekta istraživat će zapanjujuće ljepote Helsinkija, Laponije, finskih jezera i obale.

Kako se možete uključiti?

Snimite kratak video u trajanju do maksimalno 3 minute u kojem ćete se predstaviti, objasniti svoju vezu s prirodom, ali i zašto želite posjetiti Finsku. Ispunite obrazac na službenoj stranici projekta Rent a Finn te pošaljite video najkasnije do 14. travnja 2019.

Slika nije dostupna Putovanja Najveća noćna mora: Europski narod koji ne voli kad stanete kraj njih na autobusnoj stanici

Odabrani će dobiti besplatni trodnevni put u Finsku na ljeto ove godine, spavati kod svojih domaćina te sudjelovati u snimanju promotivnog materijala koji će Finska turistička zajenica iskoristiti za svoju promotivne aktivnosti.

Od vas se ne očekuje da govorite finski, ali je poznavanje engleskog apsolutni imperativ. Ne prijavljujte se ni ako se ne osjećate ugodno pred kamerama. Treba vam dodatna motivacija? Pogledajte jedan od poziva za sudjelovanje u akciji Rent a Finn.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju