Hrana će se zalijepiti za dno tavice ili lonca ako nemate odgovarajuće posuđe, odnosno ako ste namirnice stavili na površinu tavice koja nije odgovarajuće zagrijana.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Stručnjaci su izračunali da je optimalna temperatura tave za pečenje bez lijepljenja 160 Celzijevih stupnjeva. Vješti kulinarski znalci znaju tu temperaturu prepoznati "odokativnom" metodom, a svi ostali mogu se poslužiti ovim trikom.

Čistu tavicu bez ikakvih masnoća poput maslaca i ulja stavite na štednjak i pustite da se zagrije. Kad mislite da je dovoljno vruća, dodajte na površinu kap vode.

Ako se s vodom ništa ne događa, tavica je prehladna. Ako počne kipjeti i ispari u sekundi – tavica još uvijek nije postigla optimalnu temperaturu. Znate kada je temperatura idealna? Kada se ponaša poput paka na ledu u hokejaškoj utakmici!

Pogledajte u videu test za optimalnu temperaturu tavice za pečenje, i uživajte u savršeno ispečenoj hrani.