1. Omekšajte meso prije pečenja
Nitko ne voli jesti previše pečeno i isušeno meso bez okusa. Mliječna kiselina u jogurtu mnogo je blaža od, primjerice limunova soka ili jabučnog octa, pa se smatra boljim sastojkom za marinade mesa.

Kalcij aktivira enzime u mesu koji pomažu oslabiti mišiće, pa će vam namakanje janjetine ili junetine u marinadi na bazi jogurta biti od velike pomoći tijekom kasnijeg pečenja.

2. Umirite opeklinu od kuhanja
Zaboravili ste staviti kuhinjske rukavice dok ste vadili posudu iz pećnice? Kuharske opekline za neke su osobe sastavni dio produljenog boravka u kuhinji, pa umjesto pod hladnu vodu, opečenu ruku namažite s probiotikom ili grčkim jogurtom, pustite da odstoji desetak minuta te isperite mlakom vodom. Na isti način možete riješiti problem i s opečenim jezikom.

Labneh je aromatični sir koji se radi od jogurta Labneh je aromatični sir koji se radi od jogurta (Foto: Stockfood)

3. Napravite sir
Od jogurta možete napraviti labneh – gusti i aromatični sir za mazanje koji je popularan na Bliskom istoku, ali i u mediteranskoj prehrani. Sve što morate napraviti jest gusti punomasni jogurt ostaviti preko noći u hladnjaku da se cijedi u finom cjedilu obloženom s nekoliko slojeva gaze te iznad čiste zdjele.

Prijatelj mišića i zdrave dijete: Namirnica koja ima više proteina od jaja Falafel Slanutak Popečci od slanutka s kurkumom +1 Varivo od slanutka

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju