Blanchland, Northumberland, Engleska
Ovo slikopisno selo svoje korijene vuče iz dalekog 12 stoljeća, a upravo je zbog svoje duge povijesti bogato predivnom kamenom arhitekturom, koje i danas ima na svakom koraku. Ima svega 140 stanovnika, i ljudi koji u njemu žive su jako povezani i svi se znaju! Definitivno preporučamo ovu destinaciju, Komiža u Britaniji!


Conwy, Wales
Veliki ste ljubitelj dvoraca? Zaboravite na klasične Winsdor i Warwick - Conwy je vaša destinacija. Ovo selo izgleda kao iz bajke, a predivan srednjevjekovni dvorac samo je jedan od razloga zašto biste trebali posjetiti upravo ovu destinaciju. Zanimljivo je kako je prema Guinnessovoj knjizi rekorda Conwy dom najmanjoj kući na svijetu.

Cushendun, Sjeverna Irska
Smješten na obali, točnije na najsjevernijoj točki Irske, ovaj mali ribarski gradić poznat je po svojoj luci i mnogobrojnim malim kućicama, čajankama i dućanima. Zanimljivo je da je prvi trajekt ovdje vozio već davne 1600. godine.

Castle Combe, Wiltshire, Engleska
Odbačeno u netaknutoj prirodi, ovo selo zaista je nešto posebno. Sagradili su ga Rimljani, a preuzeli Normani koji su sagradili i dvorac koji je danas na žalost samo jedna ruševina. Selo ima brojne pubove, predivnu i netaknutu prirodu, a tu je i hotel! PS. ako ste gledali film Stardust ili War Horse - tada znate o čemu pričamo. Upravo je ovo selo bila glavna zvijezda.


Grantchester, Cambridgeshire, Engleska
Grantchester je selo smješteno na obali rijeke Cam tik do megapopularnog Cambridgea. Selo je poznato po predivnom vrtu čajeva, ali i po natjecanju u guranju pivskih bačvi koje se svake godine održava 26. prosinca na Štefanje.

Portree, Isle of Skye, Škotska
Izgrađeno ne tako davne 1850. godine, ovo je najveće selo na Otoku Skyeu sa svojih gotovo 3000 stanovnika. Tu je fotogenična luka, brojni pubovi, i litice o koje se razbija snažni Atlantski ocean. Ako imate sreće, možete vidjeti i pokojeg dupina ili morskog psa.

Bibury, Gloucestershire, Engleska

Bibury je postao popularan kada je u ovom selu snimljen film Bridget Jones' Diary. Ovo selo i dan danas izgleda kao da je zaspalo u vremenu, a tu je mlin, uzgajalište pastrva i nezamislivo predivna priroda.


Mousehole, Cornwall, Engleska
Šarmantno malo selo koje krasi epitet "najljepšeg sela Engleske" iza sebe ima burnu i dugu povijest. Selo su Španjolci sravnili sa zemljom davne 1595. godine, no ipak jednu kuću nisu uspjeli srušiti. Ona i dan danas stoji kao i prije više od 500 godina i prava je turistička atrakcija!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju