Najveći gradovi Hrvatske smješteni uz more, osim zanimljive povijesne priče, svojim posjetiteljima nude i pravo ljetno osvježenje za koje su zadužene gradske plaže.

Želite li ljeto provesti u gradu te istovremeno uživati u čarima Jadranskog mora, donosimo 6 najljepših gradskih plaža Hrvatske na kojima vam nikada neće biti dosadno.


Kolovare, Zadar

Najpoznatija gradska plaža u Zadru od centra grada je udaljena samo 500 metara. Kolovare su šljunčana plaža s betonskim i pješčanim dijelovima, a opremljena je sa svime što je potrebno za ugodan boravak uz more tijekom cijelog dana.

Osim tuševa, sanitarnog čvora, kabina za presvlačenje, suncobrana i ležaljki, popularna gradska plaža okružena je borovima i bagremima koji tvore prirodni, ugodni hlad. Ovo mjesto prilagođeno je svim uzrastima te invalidnim osobama,a može se pohvaliti i Plavom zastavom kao simbol čistoće mora.

Ploče (Kantrida), Rijeka


Iako Rijeka nije tipična turistička destinacija, ova najveća hrvatska luka može se pohvaliti novouređenom plažom koja obećava uživanje u kupanju i sunčanju.

Smještena ispod novouređenih bazena s morskom vodom na Kantridi, a krasi je bijeli šljunak i betonirana šetnica na kojoj se u ugostiteljskom objektu može pronaći osvježenje.

Plaža je opremljena ležaljkama, suncobranima, tuševima i sanitarnim čvorom, ali i sadržajem na moru poput košarke na vodi. Gradska plaža Ploče prilagođena je osobama s invaliditetom, a na plaži se vijori Plava zastava što označava čisto more i vrhunski standard plaže.


Banj, Šibenik

Novouređena plaža Banj je šibenska gradska plaža na kojoj možete uživati u bistrom moru i suncu, ali i okolišu. Naime, čar ove turističke destinacije krije se u tome što se s plaže pruža jedinstven pogled na staru gradsku jezgru od koje je udaljena svega pet minuta ugodne šetnje uz more.

Prekrasna šljunčana plaža nudi i brojne zabavne sadržaje te je idealno odredište za djecu i ljubitelje raznih sportskih aktivnosti. Banj se može pohvaliti i Plavom zastavom – simbolom ekološki čiste plaže.

Gortanova uvala, Pula

Usred lijepog grada Pule smjestila se idilična uvala koja skriva romantičnu obiteljsku plažu. Šetališta koje se proteže duž dugu pulsku obalu nudi brojne šljunčane, stjenovite i kamenite plaže. Jedna od tih je i Gortanova uvala, idilično mjesto koje skriva romantičnu obiteljsku plažu.

Ovaj mali raj okružen je gustom borovom šumom koja tvori prirodni hlad, a osvježenje možete potražiti i u beach baru. Lijepu lažu krasi prirodni, sitni šljunak, a ljubitelji skakanja u more mogu uživati na okolnim stijenama koje okružuju uvalu.


Banje, Dubrovnik

Najpoznatija dubrovačka destinacija za kupanje i sunčanje svakako je Banje. Atraktivna šljunčana gradska plaža smještena je u neposrednoj blizini centra grada te se može pohvaliti očaravajućim pogledom na poznate gradske zidine.

Ležaljke, suncobrani, ugostiteljski objekti s bogatim izborom pića, igrališta za odbojku na pijesku, mali nogomet i vaterpolo, samo su dio ponude koju kupačima nudi plaža Banje. Plaža je opremljena i tuševima te sanitarnim čvorom.

Kašjuni, Split 

Planirate li posjetiti grad Split ili pak u njemu provesti barem jedan dio godišnjeg odmora, sigurno ćete se zaželjeti ljetnog osvježenja u bistrom moru. Jedno od mjesta koje će vam probuditi sva osjetila svakako je novouređena gradska plaža Kašjuni.

Riječ je o velikoj šljunčanoj uvali na južnoj strani Marjana koja posjetitelje privlači čistim morem i prekrasnim pogledom na Čiovo i obronke Marjana. Na kraju uvale izdvojeni je i dio za ljubitelje nudističkog turizma.

Plaža je opremljena kabinama za presvlačenjem, tuševima i sanitarnim čvorom, a želite li uživati tijekom cijelog dana u ponudi je dostupan najam suncobrana i ležaljki s baldahinom, a osvježenje možete potražiti u kafiću na plaži.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju