Čokoladni souffle

Iako se čini kako nije baš lako napraviti slastan čokoladni muffin u maloj posudi, vjerujte da nije ni teško, a ništa vas ne košta probati! Rezultat vas može iznenaditi, čak i toliko da počnete razmišljati o otvaranju slastičarnice!


Palačinke
Ma dajte, pa tko ovo još ne zna napraviti. Malo ulja, jaja, brašno, mlijeko, šećer, sol, lumunska korica i dobra tava - sve su što vam treba. I jasno, volja! Palačinki ima mnogo vrsta, tako da možete napraviti one obične i kasnije ih namazati pekmezom ili Nutellom, zapeći one sa sirom, ili možda probati američke palačinke, koje ćete kasnije onako filmski politi javorovim sirupom!

Cheesecake
Ako pitate nas, ovo je jedan od najboljih deserta na svijetu, a veliki plus je i njegova jednostavnost izrade. Sastojci poput keksa, maslaca, jaja, šećera i sirnog namaza, govore da za njega ne treba puno ni novaca ni vremena, a svom cheesecakeu možete dati i dodatnu dimenziju ako ga na kraju ukrasite sezonskim voćem, ili preljevom od jagode ili čokolade.


Creme brulee
Ova genijalnost proizašla je iz francuske kuhinje, i jedna je od najpopularnijih slastica na svijetu. Žumanjci, slatko vrhnje, mlijeko, vanilijin štapić i smeđi šećer sve su što vam treba kako biste uživali u ovom desertu. Vjerujte nam, kad ga jednom napravite, postoji opasnost da zaboravite na sve druge.

Vruća čokolada
Mmm, recept izvanredan za još uvijek hladnije večeri, jer će vas šalica vruće čokolade ugrijati i podići vaše raspoloženje. Ovaj nektar također je lako pripremiti, a još ako imate nekog s kim ćete vruću čokoladu podijeliti, sreća će biti potpuna.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju