Brighton dok

Brighton je nedavno proglašen najboljom svjetskom destinacijom za odmor na plaži. A Brighton dok je žila kucavica ovoga grada. Ujutro je na njemu riblja tržnica, a nakon toga se pretvara u mjesto za pravu zabavu. Posebnu draž ovom doku daju slikari koji na svakom koraku crtaju pejzaže ili portrete.

Clevedon dok
Ovaj se grad nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a njegov dok datira još iz 1869. godine i u svijetu je poznat kao jedan od najljepših. Dok nije bitan toliko po zbivanju nego po tome kako sam dok izgleda, a svojim izgledom se savršeno uklopio u Viktorijanski štih grada.


Sellin dok
Sellin je dok na obali Baltičkog mora, a nalazi se na Njemačkom otoku Rugen. Na doku se nalazi restoran, kao i prekrasna gondola za ljuljanje.

Blackpool dok
Omiljeno odmorište za Britance. Ovdje svatko može naći pravu zabavu, a atrakcije na ovom doku su toliko brojne da ih ni ne možemo sve opisati.

Heringsdorf dok
Jedan od najsofisticiranijih gradića u „carskoj“ Njemačkoj. Još i danas možete iskusiti čar zlatnih davdesetih godina prošlog stoljeća kojima odiše cijeli grad.


Cromer dok
Sigurni smo da je ovo jedini dok na svijetu na kojem se nalazi kazalište. Odmah do kazališta nalazi se spasilačka služba, u slučaju da neki zaljubljenik u kulturu odluta u more.

Blankenberge dok
Vizura ovog grada prepoznatljiva je upravo po ovom doku koji se proteže 350 metara duboko u more, a završava s okruglom zgradom oko koje se nalazi osvijetljena promenada.

Scheveningen dok
Ako ste u potrazi za mirom i tišinom, ovo je pravo mjesto za vas. Iako je dok ponekad prepun posjetitelja, ovdje uvijek vlada tišina i možete uživati u zvuku valova.


Sopot dok
Ovaj drveni dok je najstarija atrakcija u Sopotu, malenom gradu na sjeveru Poljske. Ujedno je i najduža drvena konstrukcija u Europi koja se proteže 511 metara u more, a širok je 10 metara.

Plock dok
Sa svojom fenomenalnom lokacijom na rijeci Vistuli, predivnom konstrukcijom savršeno se uklapa u okolni pejzaž. A i rimuje se...

Sve dokove pogledajte u našoj galeriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju