Beč je najbolji grad
za život u 2016. godini, pokazala je 18. studija Mercera. Glavni grad Austrije ovu prestižnu titulu ponio je po sedmi put zaredom zbog specifičnih ekonomskih i društvenih pogodnosti kao što su umjerene cijene stanovanja, razgranata mreža zdravstvene skrbi, uređeni gradski prijevoz, ali i jaka kulturna scena.

Švicarski Zürich se našao na drugom mjestu ljestvice najboljih gradova za život u 2016., a slijedio ga je novozelandski Auckland. U top 10 našlo se čak tri njemačka grada: München se našao na četvrtom mjestu ljestvice, Dusseldorf je bio šesti, a Frankufurt sedmi. Otkrijte popis najboljih država na svijetu za život.



Zanimljivo je da se omiljeni turistički 'kapitalci' poput Londona i Pariza nalaze tek na 37. i 39. mjestu, a lošu poziciju na ljestvici doživjeli su i američki gradovi koji se općenito smatraju nesigurnima za stanovanje i život. Najbolji se plasirao San Francisco koji se našao na 28. ljestvici najboljih gradova za život u 2016., dok je New York tek 44. Ovdje saznajte 21 mjesto koje morate vidjeti u New Yorku.

Mercerova ljestvica najboljih gradova za život broji 230 gradova, a svoje mjesto pod suncem našla su i mjesta iz Hrvatske i regije. Zagreb je zauzeo 98. mjesto ljestvice najboljih gradova za život, Beograd je pozicioniran na 141. mjesto, a Sarajevo se našlo na 158. mjestu ljestvice. Najbolje plasiran grad iz regije je Ljubljana koja je zasjela na 76 mjesto ljestvice. Znamo kako provesti vikend iz snova u šarmantnoj Ljubaljni.

U nastavku teksta pogledajte top 10 gradova za život u 2016. godini.
1. Beč, Austrija
2. Zürich, Švicarska
3. Auckland, Novi Zeland
4. München, Njemačka
5. Vancouver, Kanada
6. Dusseldorf, Njemačka
7. Frankfurt, Njemačka
8. Ženeva, Švicarska
9. Copenhagen, Danska
10. Sydney, Australija

Cijeli popis najboljih gradova za život, kao i više podataka o studiji Mercera potražite na njihovim službenim stranicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju