Povodom 25. godišnjice obilježavanja diplomatskih odnosa između Republike Koreje i Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Koreje u Zagrebu u periodu od 2. – 6. svibnja organizira Korejski tjedan 2017. koji je bio svečano otvoren Festivalom korejske hrane u hotelu Esplanade.

Ondje će se uzvanicima predstaviti okusi izvorne korejske kuhinje koje će pripremati kuharski majstori sa Sveučilišta Gyeongju, poznatom po specijalizaciji za turizam i kulinarstvo. Festival se nastavlja radionicom korejske hrane, glasovirskim recitalom u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a Korejski tjedan 2017. kulminirat će 6. svibnja u Tvornici kulture nastupima street dancera te natjecanju u K-pop plesu i pjesmi.

Tim povodom u periodu od 2. do 7. svibnja Zagrepčani i gosti hotela moći će u šarmantnom ambijentu Le Bistroa isprobati dio egzotičnih korejskih delicija koje će prema receptima ponajboljih korejskih kuhara pripremati kuharski tim hotela Esplanade predvođen chefom Anom Grgić.

U korejskom tjednu gosti će tako moći kušati kimchi – tradicionalni korejski prilog od ukiseljenog povrća i raznih pikantnih začina poslužen uz slatki čili umak i gurmanske repove crvenih kozica u crnom sezamu, slasni bulgogi s junetinom, gljivama i soja umakom, šareni bibimbap te morski japchae sa staklenim rezancima od batata i plodovima mora.

Korejska kuhinja počiva na filozofiji "kvalitetnom hranom do zdravog tijela i pozitivnog duha", što je vjeruje se i razlog poznate korejske dugovječnosti i snažnih, vedrih osobnosti. Korejska je hrana užitak za sva osjetila, posebno u vizualnom smislu gdje se spajaju pastelne i vedre boje i pretvaraju u prava umjetnička djela.

Prije nekoliko godina korejski chefovi gostovali su u Esplanadinoj kuhinji te su pod vodstvom predsjednice Instituta korejske hrane i vodeće šefice Kraljevske kuhinje u Koreji, Sook-ja YOON Esplanadinu ekipu kuhara podučili posebnim vještinama u pripremi tradicionalnih korejskih receptura. Ova suradnja rezultirala je uvođenjem korejskog jelovnika u ponudu hotela, koji neobičnim mirisima i zanimljivim okusima privlači goste Le Bistroa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju