Kotlet s prilogom ima oko tristotinjak kalorija, 30-ak grama proteina i 15-ak grama masnoće.

Sastojci:

  • 1 svinjski kotlet s kostima
  • 1 zrela breskva
  • 1 ljutika
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čajne žličice začinskog bilja
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Stavite grijati pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Posolite i popaprite kotlet prije pečenja po želji. U tavi od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje, pa zapecite svinjski kotlet s jedne strane. Za to će vam biti potrebno oko 3 minute.
  3. Kad preokrenite kotlet, u tavicu ubacite ljutiku narezanu na veće komade, te breskvu izrezanu na osminu, pa stavite u pećnicu.
  4. Pecite šest minuta na 220 Celzijevih stupnjeva, a na kraju preko mesa stavite maslac i začinsko bilje.
  5. Pustite da se kotlet 'odmori' prije posluživanja barem tri minute. Dobar tek!

Prošao je rok trajanja? 5 vrsta hrane s kojima riskiramo ako ih jedemo nakon naznačenog datuma Popečci od tune Bruschette sa slanim srdelama Salata +0 Pripazite na rok trajanja kvarljive hrane

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju