Kotlet s prilogom ima oko tristotinjak kalorija, 30-ak grama proteina i 15-ak grama masnoće.
Sastojci:
- 1 svinjski kotlet s kostima
- 1 zrela breskva
- 1 ljutika
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 čajne žličice začinskog bilja
- sol i papar po želji
Priprema:
- Stavite grijati pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Posolite i popaprite kotlet prije pečenja po želji. U tavi od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje, pa zapecite svinjski kotlet s jedne strane. Za to će vam biti potrebno oko 3 minute.
- Kad preokrenite kotlet, u tavicu ubacite ljutiku narezanu na veće komade, te breskvu izrezanu na osminu, pa stavite u pećnicu.
- Pecite šest minuta na 220 Celzijevih stupnjeva, a na kraju preko mesa stavite maslac i začinsko bilje.
- Pustite da se kotlet 'odmori' prije posluživanja barem tri minute. Dobar tek!
Prošao je rok trajanja? 5 vrsta hrane s kojima riskiramo ako ih jedemo nakon naznačenog datuma +0