Surduk trek - Baranja zanimljiva je manifestacija koja se održava već 5. godinu u Popovcu, a okosnica događaja je snalaženje u prirodi koje se održava 27. kolovoza.

Uz pomoć topografske karte sudionici pronalaze zadane točke u prirodi. Moguće je kretati se u grupi, pri tome trčati, brzo hodati ili samo hodati. Osim toga, staza se može proći na pješke ili brdskim biciklom. Vrijeme prolaska ograničeno je na 6 sati, a na nekoliko mjesta postavljene su točke osvježenja, na kojima sudionike svojim domaćim proizvodima, sokovima, vinima, rakijom, kolačima i voćem, časte mali proizvođači s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Organizatori, udruga 'Zelena točka Baranja', Orijentacijski klub 'Sova' i partner LAG 'Baranja' iz Belog Manastira, ističu kako žele promicati vrijednosti ruralnog područja Baranje, a natjecateljima iz raznih krajeva Hrvatske žele ponuditi nešto posebno, domaće. Svaki natjecatelj će tako za uspomenu dobiti majicu s logom utrke, obrok i hladno piće.

Međunarodno natjecanje počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na bazenima u Belom Manastiru, odakle će se autobusima prevesti do Popovca, gdje se natjecanje održava.

Nakon natjecanja slijedi kupanje i desert na bazenima u Kneževim vinogradima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju