Poželjeli ste nešto slatko, trgovine više ne rade, a u frižideru imate samo sir i vrhnje. U sat vremena možete pripremiti ovu finu, domaću poslasticu, a još je bolje što ćete imati i spreman doručak za sljedeći dan.

Sastojci:
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml mlijeka
250 g President Zagrebačkog sira
8 žlica kukuruznog brašna
400 ml vrhnja
prstohvat soli

Priprema:
1. Jaja i šećer umutite i dodajte mlijeko i sir. Nakon toga malo-pomalo dodajte brašno i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

2. Protvan namastite i pobrašnite kukuruznim brašnom pa u njega izlijte smjesu i zalijte s preostalim kiselim vrhnjem.

3. Pecite 45 minuta u pećnici na 175°C. Gotovu zlevanku možete posuti šećerom.

Recept za kukuruznu zlevanku pronašli smo na portalu sirevi.hr gdje se nalazi mnoštvo recepata s ovom mnogima najdražom mliječnom namirnicom.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju