Poželjeli ste nešto slatko, trgovine više ne rade, a u frižideru imate samo sir i vrhnje. U sat vremena možete pripremiti ovu finu, domaću poslasticu, a još je bolje što ćete imati i spreman doručak za sljedeći dan.

U trendu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu

Sastojci:
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml mlijeka
250 g President Zagrebačkog sira
8 žlica kukuruznog brašna
400 ml vrhnja
prstohvat soli

Priprema:
1. Jaja i šećer umutite i dodajte mlijeko i sir. Nakon toga malo-pomalo dodajte brašno i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Smjesa mora biti malo gušća od smjese za palačinke.

2. Protvan namastite i pobrašnite kukuruznim brašnom pa u njega izlijte smjesu i zalijte s preostalim kiselim vrhnjem.

3. Pecite 45 minuta u pećnici na 175°C. Gotovu zlevanku možete posuti šećerom.

Recept za kukuruznu zlevanku pronašli smo na portalu sirevi.hr gdje se nalazi mnoštvo recepata s ovom mnogima najdražom mliječnom namirnicom.