Sorbet od manga i banane

U trendu Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Sastojci:

450 g manga

1/3 šalice šećera

100 g banane

Sok jedne limete

3 žličice ruma

Malo soli

Priprema: 

1. Mango i banane narežite na komadiće i stavite u zamrzivač.

2. Kada se voće smrznulo, pomiješajte mango i šećer i pustite da stoji 10 minuta.

3. Odvojite pola manga, pola banana i pola soka od limete i usitnite u blenderu ili štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite u zamrzivač.

4. Isto napravite i s preostalim količinama manga, banane i soka od limete te dodajte rum i sol. Promiješajte

5.  Dobro ohladite i poslužite verziju koja vam odgovara.

Dobar tek!