Sorbet od manga i banane

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati

Sastojci:

450 g manga

1/3 šalice šećera

100 g banane

Sok jedne limete

3 žličice ruma

Malo soli

Priprema: 

1. Mango i banane narežite na komadiće i stavite u zamrzivač.

2. Kada se voće smrznulo, pomiješajte mango i šećer i pustite da stoji 10 minuta.

3. Odvojite pola manga, pola banana i pola soka od limete i usitnite u blenderu ili štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Stavite u zamrzivač.

4. Isto napravite i s preostalim količinama manga, banane i soka od limete te dodajte rum i sol. Promiješajte

5.  Dobro ohladite i poslužite verziju koja vam odgovara.

Dobar tek!