Savršen partner svakog putnika. Tako barem tvrde tvorci novog proizvoda za putovanja. Soarigami je proizveo istoimeni proizvod i patentirao ga kako bi riješio probleme "hrvanja" za zajednički naslon za ruke između sjedala.

Nastanak ovog proizvoda inspirirao je, osim frustracije zbog nedostatka mjesta za ruke, origami avion. Naime, njegov tvorac i suosnivač firme tijekom jednog dugog putovanja gdje je (opet) zapeo na srednjem sjedalu i nije imao kud s rukama, na salveti je napravio skicu proizvoda koji bi trebao olakšati život svakom putniku.

Soarigami Soarigami (Foto: Soarigami)

No inicijalni dizajn nije bio reprezentativan i nije potencijalne korisnike poticao na kupnju. Frustriran nedostatnim dizajnom, tvorac Soarigamija napravio je avion od svoje salvete i bacio ga u zrak. Kad je "avion" sletio naopačke, rodio se Soarigami.

Osim u avionima, može se koristiti u vlaku, autobusu, ali i u kinu ili na stadionu. Kada ga ne koristitite, samo ga savinete i spremite u torbu.

Presavinut zauzima jako malo mjesta Presavinut zauzima jako malo mjesta (Foto: Soarigami)

Soarigami je dobio i nagradu za inovaciju godine na Svjetskom simpoziju putnika, a za njega je glasalo 200 aviokompanija. Brojne druge kompanije također su ga proglasile najboljom inovacijom. Za 150 kuna možete ga naručiti preko Amazona.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju