Ako ste mislili da znate sve o avionima, varate se! Za ove prostorije, koje su ponajprije namijenjene za odmor osoblja, niste imali pojma!

Ukoliko mislite kako su piloti i stjuardese 'jadni' i prilikom leta se ne mogu nigdje odmoriti, iznenadit ćete se. Naime, iz vrata kokpita, ulazi se u dio zrakoplova u kojem se nalaze kreveti, sjedala i toalet, a sve je to namijenjeno odmoru kabinskog osoblja.


Naravno, nisu svi avioni opremljeni na ovaj način, jer za kraće letove ovakvo uređenje se smatra nepotrebnim. Boeing 747, 777 i 787 Dreamliners imaju ovakve prostorije, jer linije na kojima lete traju 16 – 17 sati i kompanije su u tom slučaju dužne osigurati u avionu prostor za odmor osoblja. Pritom se novac ne štedi, pa se piloti i stjuardese zbilja na nebu mogu povremeno odmarati 'na visokoj nozi', posebno kad je riječ o Boeingu 787.

Chris McGinnis, urednik portala TravelSkills imao je priliku zaviriti iza 'kulisa' Boeinga 747, a video je podijelio i na Youtubeu. Zahvaljujući tome, i vi imate priliku vidjeti gdje se i kako osoblje odmora.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju