Iako ova vijest na prvu zvuči kao šala, ona je, nažalost – istinita. Kao da možda i najzatvoreniju zemlju na svijetu i ovako nije dovoljno teško posjetiti, sjevernokorejske vlasti posjećivanje su odlučile dodatno otežati.

Kako prenosi kineski „Global Times“, od 18. ožujka broj turista koji dnevno mogu ući u Sjevernu Koreju ograničen je na točno – 1000. Pretpostavlja se kako je ova odluka donesena nakon posljednjeg sastanka Donalda Trumpa i Kim Jong Una, kad je nešto veći broj gostiju poželio posjetiti tu državu.

Točne statistike o posjećenosti nemoguće je dobiti, no ako je vjerovati sjevernokorejskim izvještajima, najveći broj stranih turista dolazio je u prošlogodišnjem srpnju i kolovozu, a brojkama gledano to iznosi 1800 posjetitelja dnevno.

Najzatvoreniju zemlju na svijetu godišnje posjeti oko 10 tisuća turista, od čega najveći broj dolazi iz Kine. Posjetitelje prvenstveno zanima kako izgleda svakodnevni život u zemlji kojom već desetljećima vlada obitelj Kim.

Iako je u zemlji stopa kriminala niska i posjetitelji se mogu osjećati sigurnima, vlasti mnogih svjetskih zemalja ne preporučuju posjet Sjevernoj Koreji. Naime, prilikom posjeta postoje stroga pravila što se smije, a što ne, tako da ćete ovdje praktički vidjeti ono što vlasti žele da vidite.

Također, ovdje ne možete doputovati i boraviti sami, već to mora biti u sklopu vođene ture, tako da, unatoč želji nekih da vide kako izgleda život ovdje, pitanje je što ćete zapravo vidjeti.

Najmirnije mjesto na svijetu: Život na stijeni visokoj 40 metara do koje ne vodi dizalo Katskhi - 1 Katskhi - 4 Katskhi - 3 +1 Katskhi - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju