Sirmione se smjestio na jugu jezera Garda, na polovici puta između Brescije i Verone, što ga čini idealnom polazišnom točkom za istraživanje Lombardije i Veneta. Također, u blizini je i zabavni park Gardaland, do kojeg treba manje od pola sata autom.

Povijesni gradić nalazi se na malom poluotoku koji dijeli donji dio jezera Garda. Od drevnih je dana Sirmione obožavano mjesto bogataša iz susjedstva koji su ondje dolazili na ladanje, uživanje u prekrasnom ugođaju i pogledu, kao i ljekovitim termalnim vodama.

Kao idealno mjesto za život prepoznala ga je i slavna sopranistica Maria Callas, a taj je gradić na duguljastom poluotoku nadahnuo književnike poput Stendhala i Goethea zbog svoje iznimne ljepote, uskih kamenih uličica i romantičnog ugođaja.

Gariful - 2 Zanimljivosti Najskuplja u Hrvatskoj? Restoran na rivi poslužuje tanjur juhe za 250 kuna

Sirmioneom dominira zamak Scaliger, koji je sagradila obitelj po kojoj je dobio ime u 13. stoljeću. Iznimno je očuvan, a zbog specifičnog načina gradnje izgleda kao da plovi na jezeru.

Impozantne kule i pješački mostovi podno njih tvore vizuru koja se ne zaboravlja. Špilje Catullus (Katul) također su jedna od atrakcija. Kraj ruševina te drevne rimske vile i malog muzeja smjestili su se maslinici i plaža s brojnim restoranima i kafićima.

Turisti "popili" kaznu u Kraljici Jadrana: Skuhali kavu zbog koje su morali platiti 7 tisuća kuna Venecija Venecija - 1 Venecija +3 Venecija - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju