Pravim mjestom za mini filmsku projekciju pokazao se Señor Miniplex - kino koje je tom prilikom i samo imalo premijeru za javnost. Kinodvorana Señor Miniplex sadrži samo devet sjedala, a nalazi se u sklopu agencije Señor u Kumičićevoj ulici i, iako tijekom tjedna nije otvoren za javnost, u budućnosti će ovaj kinobombončić periodički otvarati svoja vrata široj publici i ugostiti ljubitelje filma.

Na otvorenju je prikazan film "Trešnje" redateljice Dubravke Turić koji je privukao pažnju javnosti ovog svibnja na filmskom festivalu u Cannesu kad je uvršten u program "15 dana autora"("Quinzaine des réalisateurs"), koji svjetskoj publici predstavlja nova redateljska imena, ali i nove naslove poznatih redatelja. Tijekom večeri održano je osam polusatnih projekcija na kojima su se gledatelji izmjenjivali u skupinama dok su se ostali posjetitelji družili uz kratka pića i minikokice.

Miniplex - 6 Miniplex - 6 (Foto: PR)

Kino je otvorila kuma kina Lana Barić, koja je prilikom otvaranja pozdravila prisutne i razrezala simboličnu minivrpcu. Kinoprojekciji i druženju pridružila se i redateljica Trešanja Dubravka Turić, dio tima koji je surađivao na filmu, ali i brojna imena filmske industrije i osoba iz javnog života.

Ideja Señor Miniplexa je ponuditi kreativno utočište svima koji ne nalaze svoje mjesto u mainstream filmskoj ponudi - bilo s gledateljske, bilo s redateljske strane. Domaći i strani eksperimentalni filmovi, stručni dokumentarci, neafirmirani filmaši i manje konvencionalni formati dobit će svoju priliku u malom kinu otvorenom prema velikim novostima. Ako je za suditi po atmosferi na otvaranju ovo će minikino i u budućnosti biti megauspješno!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju