Ukusna hrana, prekrasna priroda i drevna arhitektura samo su dio razloga zbog kojih je Italija proglašena najpoželjnijom destinacijom na svijetu za odmor u istraživanju putničkog internetskog portala TravelSupermaket.

Italija nudi uistinu raznovrsne sadržaje za svjetske putnike – bez obzira na to želite li šopingirati u Milanu, voziti se gondolama u Veneciji, istraživati ruševne Pompeje ili uživati u dobrim vinima u Toskani.

Do ovog zaključka došli su analizirajući podatke korisnika Google Keyword Plannera iz cijelog svijeta, a posebice iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Rusije, Brazila, Kine, Meksika te Indije, koji su posebno očarani talijanskim prirodnim ljepotama.

Kada je u pitanju idealan odmor, Italiju najviše pretražuju i Hrvati.

Talijanima je pak najpoželjnija destinacija za odmor – Španjolska, koja se našla na drugom mjestu TravelSupermaketove ljestvice, a nju su najviše birali i korisnici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Islanda, Norveške i Alžira.

U 5 najpoželjnijih destinacija za odmora našle su se i Australija, Grčka te Francuska. I dok je Italija idealna destinacija za Grke i Francuze, Australci najviše sanjaju o odmoru na Maldivima.

Sve rezultate istraživanja po svjetskim državama potražite na karti na službenim stranicama TravelSupermarketa.

Izvor rijeke Bune: Idealno mjesto za izlet koje će vas opustiti i inspirirati Izvor Bune - 4 Izvor Bune - 3 Izvor Bune - 5 +1 Izvor Bune - 2

Za još genijalnih vijesti klikni ovdje i napuni se pozitivom!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju