Rijetkost je danas pronaći putnika koji ne koristi Airbnb, najpopularniji servis za najam kuća, stanova i soba za kratkotrajni odmor. Gotovo svi poznanici i prijatelji o ovom servisu imaju samo lijepe riječi, no, kao i u svemu, neki koji su iznajmili smještaj putem ove platforme itekako su to kasnije zažalili, a ekipa Thrillista pronašla je njihova loša iskustva.

1. Pazi kome iznajmljuješ

Kad stan iznajmljujete treba dobro paziti kome dajete ključ. Troy Dayton iznajmio je svoj dom u Oaklandu ljudima koji mu se na prvu nisu svidjeli, ali im je ipak odlučio dati ključ u ruke. Epilog: Ukradeno više stvari (uključujući i rodni list), nekoliko uništenih vrata i odjeća izrezana na komade.

2. Stan pretvoren u javnu kuću

Dvije mlade Šveđanke iz Stockholma odlučile su iznajmiti stan na mjesec dana dok su na putovanju. Kad su se vratile, pronašle su pun kovčeg kondoma, seksualnih igračaka i poruku od policije koja je glasila: "Morali smo napraviti raciju jer, dok vas nije bilo, stan je pretvoren u bordel".

3. Banksy u stanu za najam? Nije baš najpametnija ideja...


Jedan par odlučio je iznajmiti svoj stan za vikend dok su na vjenčanju. Stan su iznajmili korisniku bez ocjena, koji je rekao kako planira odvesti svoju zaručnicu na lijep vikend. Kad su se vratili, našli su kuću prepunu iskorištenih kondoma, marihuane, praznih limenki i boca, a najbolje od svega je što su gosti "posudili" i jednu slavnu sliku koju potpisuje Banksy osobno.

4. Pljačkaj me, pljačkaj

Jedna djevojka iz San Francisca iznajmila je stan na tjedan dana dok je bila na poslovnom putu. Kad se vratila, stan je izgledao kao da su kroz njega prošli vandali. Naime, ne samo što su sve dragocjenosti, poput nakita, satova i gotovine ukradene, već je i kompletan namještaj uništen. Primjerice, u kaminu su gosti zapalili dio stvari, a kako nisu otvorili dimnjak, cijeli stan je bio posut pepelom. Najbolja stvar od svega je što su gosti čitavo vrijeme boravka slali mailove zahvalnosti, opisujući kako je predivno boraviti u tako sređenom stanu...

5. CSI – Airbnb


Gospođa Jessica iznajmila je svoj stan u New Yorku djevojci koja je rekla kako dolazi na godišnji. Sljedeći poziv Jessica je dobila od policije, koja joj je objasnila kako je djevojka zapravo prostitutka, tj. kako je bila prostitutka. Naime, nezadovoljna mušterija izbola je djevojku na smrt u Jessicinom stanu, pa je na kraju Airbnb, dok ne riješi situaciju, smjestio Jessicu u hotel.

6. Iznajmi tuđi stan

Mladić iz Amerike neugodno se iznenadio nakon par dana u Berlinu, kad mu je na vrata stana zazvonio čovjek i počeo se derati na njega s pitanjem tko je on i što radi u njegovu stanu. Naime, ispostavilo se da je čovjek zbilja vlasnik stana, a mladom Amerikancu stan je iznajmio podstanar, koji je s plaćanjem stanarine kasnio mjesecima...

7. Penthouse koji ne želite imati

Tko ne bi iznajmio stan na par dana obitelji s djecom? Mislila je tako i jedna Njujorčanka iznajmivši stan muškarcu koji joj je objasnio da dolazi na vikend s obitelji. Kad se vratila, imala je što vidjeti. Luksuzni namještaj bio je prekriven fekalijama, poliven svim pićima i svim živim i neživim što možete zamisliti. Da, umjesto za obitelj, "gospodin" je penthouse unajmio za divlju zabavu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju