Da je u Japanu mnogo toga neobičnog, odavno nam je dobro znano. A zadnja bizarnost koja nam dolazi iz Zemlje Izlazećeg Sunca tiče se jednog restorana. Ne, ne poslužuje čudnu hranu, ne izgleda „nenormalno“, ali u najmanju ruku ima – neobične menije.

Naime, hrana koju je moguće naručiti zapravo su obroci osuđenika na smrt u Sjedinjenim Američkim Državama, tj., njihova posljednja jela. Restoran se nalazi u Tokiju, u četvrti Shinjuku, a zove se Ningen. Nije samo restoran, već i umjetnička galerija, tako da ovdje, osim što ćete pojesti posljednji obrok Teda Bundyja, možete uživati i u umjetnosti.

Neki od obroka zbilja izgledaju OK. Primjerice, ako naručite meni Judy Buonoano, vjerojatno vam je bliska vegeterijanska kuhinja, s obzirom na to da se on sastoji od brokula, šparoga, jagoda, krumpira i vrućeg čaja. S druge strane, ako je vaš odabir meni Gary Gilmore, uživat ćete u hamburgeru, pomfritu, tvrdo kuhanom jaju te u tri čaše Jack Danielsa.

U svakom slučaju, ideja ovog restorana vjerojatno je malo morbidna, tako da je otvoren samo u određenom dijelu godine. Primjerice, ključ u bravu 2018. godine stavio je krajem listopada, netom prije Noći vještica, a radio je tek koji tjedan.

Hrana Hrana (Foto: Thinkstock/Guliver)

Prema podacima Amnesty Internationala, 23 zemlje u 2017. godini pogubile su 993 osobe, iako se vjeruje da je broj zapravo veći. Japan, SAD, Singapur i Tajvan najrazvijenije su zemlje koje su zadržale smrtnu kaznu, dok od europskih zemalja oduzimanjem života za teška kaznena djela kažnjavaju još samo u Bjelorusiji.

(Ne)otkrivena tajna gradnje Kineskog zida od koje ćete se naježiti

(Ne)otkrivena tajna gradnje Kineskog zida od koje ćete se naježiti Kineski zid - 5 Kineski zid - 4 Kineski zid - 2 +1 Kineski zid - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju