Domaća riblja pašteta je uvijek rado viđen zalogaj u raznim prilikama, posebno zato što se jednostavno i brzo spravlja.

Za njenu pripremu treba svega par sastojaka, a okusom osvaja na prvi zalogaj, baš poput ove jednostavne paštete od tune za koju vam donosimo recept. Probajte, izvrsna je na tostiranom kruhu ili kao namaz u finim sendvičima.

Najbolje od svega - za pripremu ne trebate paliti pećnicu. Dovoljan vam je tek dobar blender ili sjeckalica povrća.

Sastojci za paštetu od tune:

  • 250 g tune iz konzerve (u maslinovom ulju)
  • 125 g krem sira
  • 1 žličica senfa
  • 4-5 usoljenih kapara
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • na vrh noža ljute mljevene paprike ili čilija
  • malo svježe mljevenog papra
  • prstohvat soli

Priprema paštete od tune:

  1. U sjeckalicu ili blender stavite tunu zajedno s maslinovim uljem, dodajte krem sir, senf, limunov sok, kapare i začine pa sve izmiksajte u finu, mazivu paštetu.
  2. Probajte paštetu pa prema potrebi dodatno začinite solju, paprom i limunovim sokom.
  3. Poslužite uz topli tostirani kruh ili krekere te kao namaz u omiljenim sendvičima.
  4. Ovako pripremljenu paštetu pohranite u čistu staklenku, zalijte lagano maslinovim uljem, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku do 7 dana.

Najzdravije vrste riba koje možete pronaći na hrvatskim ribarnicama +0 Srdele - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju