Ovaj omlet zapravo i nije omlet u pravom smislu riječi, jer u njemu nema jaja. Ipak, ima strukturu omleta, pa neka mu ostane i to ime. Možete ga napraviti debljeg, poput američke palačinke (napravite gušću smjesu) ili rijeđu smjesu, pa će više podsjećati na pravi omlet od jaja.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Sastojci:

500 g brašna od slanutka
30 g prehrambenog kvasca
3 žlice izmljevenih lanenih sjemenki
2 žličice kurkume
Žličica češnjaka u prahu
Soli po ukusu
3 šake špinata
Voda

Priprema:

1. U jednoj posudi dobro pomiješajte sve suhe sastojke osim špinata, kojeg dobro nasjeckajte. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri.

2. Potom pomiješajte sastojke s vodom, dobro ih promiješajte i u njih ubacite sitno nasjeckani špinat. Za rijeđu smjesu stavite više vode.

3. Stavite peći. Nakon nekoliko minuta okrenite omlet na drugu stranu i pecite još minutu.

Ova količina je dovoljna za veći broj osoba, a ako se bojite da će vam ostati, prije nego pomiješate suhe sastojke s vodom, možete dio odvojiti i spremiti u hladnjak, gdje može stajati i do 2 tjedna.